Plisségardiner, detaljer och material

Enkel plisségardin eller dubbel?

En elegant gardin med enkel plisséväv eller smart klimatval med dubbel cellväv? Plisségardinen finns i en mängd tilltalande tyger, från mer genomlysande till helt mörkläggande. Den dubbla plissegardinen Duette® har isolerande egenskaper som kan spara energi både sommar och vinter. Som tillval finns flamskyddande eller reflekterande väv. Hårdvaran är ett mycket flexibelt system som kan anpassas till en rad olika fönstertyper. Manövrering med handtag, linor eller motor.

Manövrering
Gardinen manövreras med linor vid frihängande montering, och med handtag vid linspänd montering. Som tillval finns manövrering med motor eller mono-command.

Montering
Det är enkelt att montera gardinen. Upphängningsbeslag finns för de flesta slags fönster. Beslagen är utformade för att ge ett minimalt ljusinsläpp mellan karm och list. Kan även monteras mellan glasen i fönstret med speciella mellanglasbeslag.

Väv
Enfärgade, mönstrade eller strukturerade tyger med tillval för ljusdämpning, mörläggning och flamskydd.

Tyger
Plisséväv finns i ett brett urval av färger och mönster – såväl mer genomlysande som helt mörkläggande. Väven finns även med flamskyddande och reflekterande (minskar värmestrålning) egenskaper.

Duette® gardinen har dubbel väv, som bildar horisontella luftfickor som isolerar mot värme och kyla men också ljud.

Duette® Fixé Unix är ett patenterat utförande som motverkar att vävens luftkanaler tappar form och förlorar sin isolerande funktion. I detta utförande har gardinen en plan utsida.

Alla Duettevävar, förutom de mörkläggande, är helt tvättbara i 30° C. De övriga vävarna är enkla att rengöra med fuktig trasa eller dammsugare.