Markiser

Hos oss hittar du markiser som passar just dina behov!

På bilden ser du en terrassmarkis. Vävrullen är inkapslad i en kassettlåda av aluminium som skyddar textilen när den är inrullad.
Markisen tillverkas av en kraftfull konstruktion med inbyggda fjädrar som gör den lätt att dra ut eller rulla in. Armarna är justerbara i sidled. Markisen manövreras enligt önskemål, med draglina, vev eller med elmotor och kan monteras så att den går att ställa inifrån huset.

Terrassmarkisen är driftsäker och lämplig för villor, skolor, kontor etc.

Markiser Bjärred

Terrassmarkis

Monaco – en elegant markis för terrasser och balkonger. Vikarmarna har vajer över knäleden, och fjädrarna är extra kraftiga för att ge en utmärkt dukspänning. Om du väljer till justerbart armfäste kan du vinkla markisen mellan 5 och 40 grader för att optimera skuggan beroende på solens position. Du kan också förse Monaco med takprofil eller kassett som ger allra bäst skydd för duken och dessutom förhöjer markisens utseende. Manövrerar gör du med vev eller motor.

Dimensioner:
Armutfall: 1.6, 2.0, 2.5, 3.0, 3.5 m
Max bredd: 7.0 m/enhet
Seriekoppling (med motor): Upp till 15 m

Läs mer om terrassmarkiser här.

Fönstermarkis DA42 och DA45

De kraftiga fallarmarna och fronten gör dessa markiser stadiga fönstermarkiser som passar särskilt bra på stora fönster. Profiltak i aluminium (tillval) finns som skyddar väven mot väder och vind. Utvändig manövrering med vev, men motor kan väljas som tillbehör. Väljer man motor kan man även komplettera med olika typer av automatik.

Dimensioner:
Armutfall: 0.6, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.2, 1.4 m
Max bredd: 7.0 m/enhet
Seriekoppling (med motor): Upp till 25 m

Läs mer om fönstermarkiser här

 

Korgmarkis

Arista – en korgmarkis med egenskaper och möjligheter som innebär att du kan få en korgmarkis som är anpassad i form eller mått efter just dina behov. Antalet bågar baseras vanligen på korgens utfall. Om du väljer vår korgmarkis som uppdragbar modell manövrerar du den med lina eller motor.

Dimensioner:
Armutfall: 0.4-2.0 m
Max bredd: 6.0 m/enhet
Hörnradie: 25,100 eller 250 mm

Läs mer om korgmarkiser här

 

Byte av markisväv

Om du vill byta din markisväv för att den har blivit sliten eller du vill byta färg kan vi hjälpa dig att få markisväven utbytt. Här finns ett stort urval av färger, mönster, olika textilkvalitet och storlek. Ett byte av markisväv är ekonomiskt! Priset är lägre än en ny markis då vi kan byta markisväv på befintliga markiser. Passa på vid lågsäsong (höst/vinter) för bästa pris!

Våra leverantörer

Vår väv kommer från Dickson och Sandatex.

Hur stor ska markisen vara?

En fönstermarkis bör vara ca 20-30 cm bredare än fönsterkarmen. Armlängden på markisen bör vara ca halva fönsterhöjden.
En terrassmarkis kan ha ett utfall på max 3,5 meter och en bredd på ca 6 meter. Det viktiga är lutningen. Lutar markisen för lite stannar vattnet kvar och konstruktionen kan ge vika.

Skötselråd

Vid kraftig vind ska markisen rullas in. Installera gärna en vindvakt som automatiskt sköter in- och utrullning av markisen – det kan rädda din markis de gånger vädret slår om. Borsta av markisen minst två gånger per år då den är torr, även på undersidan. Rengör väven med ljummet vatten utblandat med såpa eller diskmedel. Man bör inte tvätta markisen i maskin eller rengöra den med högtryckstvätt.

Grilla aldrig under markisen pga av brandrisken och för att markisen inte ska bli sotig och få fläckar.

För att rengöra aluminiumprofilerna använder du en våt trasa.

Här kan du hitta mer info om detaljer och material.